Kycklingspett yakitori

Asiatisk kycklingrätt. Recept från Elle Mat&Vin

Ingredienser
400 g kycklingbröst, i tjocka skivor

Marinad
drygt 1 dl japansk soja
drygt 1 dl sake
drygt 1 dl mirin (sött risvin)
2 msk strösocker

Vinägerris
3 dl sushiris (rundkorningt, som sköljs tills spolvattnet är klart, väl avrunnet)
5 dl vatten
2 msk risvinäger
sesamfrön, rostade, ljusa och svarta

8-10 grillspett i trä, blötlagda i 30 minuter

Gör så här
Rör samman alla marinadingredienser. Lägg ner kycklinghalvorna och låt marinera så länge som möjligt, helst över natten. Sätt ugnen på 180° eller hetta upp en grillpanna. Trä upp kycklingskivorna på spetten och stek i ugnen i 15 minuter eller grilla på järnet. Vänd regelbundet tills de är brynta runt om.
Häll vatten och ris i en gryta med tätt slutande lock. Koka riset tills vattnet precis täcker riset. Sänk värmen och låt riset sjuda sakta, i cirka 10 minuter, tills allt vatten har absorberats. Tag av grytan från värmen och låt riset vila under locket några minuter. Rör ner vinägern, blanda väl.

Servera ris och kyckling tillsammans.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0