Heta chiliräkor
Goda räkor på asiatiskt vis. Recept från Elle Mat&Vin
Ingredienser
300 g torkade gula shinudlar eller andra vetemjölsnudlar
4 msk olivolja + extra till servering
12 stora vitlökar, pressade eller finhackade
2 msk färsk riven ingefära
6 medelstarka röda chilifrukter, urkärnade och hackade
600 g råa tigerräkor, skalade
2 dl kokande vatten
2 msk nypressad limesaft
4 salladslökar, strimlade på längden
Sås
4 dl kokande vatten
10 msk ketchup
4 msk japansk soja
2 msk farinsocker
4 tsk majsmjöl
Gör så här
Koka nudlar. Skölj genast under kallt rinnande vatten för att skölja bort stärkelsen och behålla dem spänstiga. Ställ åt sidan.
Blanda ingredienserna till såsen, ställ åt sidan.
Hetta upp woken över hög värme och häll i olivoljan. Tillsätt vitlök, ingefära och chili och stek i några sekunder. Tillsätt räkorna och fräs dem tills de börjar bli rosa. Rör ner såsen, låt koka i knappt 1 minut och tillsätt 2 dl kokande vatten, limesaft och salladslök.
Fräscha upp nudlarna i kokande vatten, droppa lite olivolja över och fördela i 4 skålar. Häll över räkor och sås och servera genast.
Ingredienser
300 g torkade gula shinudlar eller andra vetemjölsnudlar
4 msk olivolja + extra till servering
12 stora vitlökar, pressade eller finhackade
2 msk färsk riven ingefära
6 medelstarka röda chilifrukter, urkärnade och hackade
600 g råa tigerräkor, skalade
2 dl kokande vatten
2 msk nypressad limesaft
4 salladslökar, strimlade på längden
Sås
4 dl kokande vatten
10 msk ketchup
4 msk japansk soja
2 msk farinsocker
4 tsk majsmjöl
Gör så här
Koka nudlar. Skölj genast under kallt rinnande vatten för att skölja bort stärkelsen och behålla dem spänstiga. Ställ åt sidan.
Blanda ingredienserna till såsen, ställ åt sidan.
Hetta upp woken över hög värme och häll i olivoljan. Tillsätt vitlök, ingefära och chili och stek i några sekunder. Tillsätt räkorna och fräs dem tills de börjar bli rosa. Rör ner såsen, låt koka i knappt 1 minut och tillsätt 2 dl kokande vatten, limesaft och salladslök.
Fräscha upp nudlarna i kokande vatten, droppa lite olivolja över och fördela i 4 skålar. Häll över räkor och sås och servera genast.
Kommentarer
Trackback