Drömrulltårta

En gammal god klassiker som alltid går hem.

Ingredienser
3 ägg
1 ½ dl socker
¾ dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Gör så här
Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna (30 x 40 cm) med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner i äggsmeten.
Bred ut smeten jämnt i bakformen.
Grädda genast, cirka 5 minuter.
Känn med baksticka på flera ställen.
Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Låt kallna. Gör under tiden fyllningen.

Smörkräm
75 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
alternativt 1 äggula
2 tsk vaniljsocker

Rör samman till en smidig kräm. Bred ut jämnt över den kalla kakan. Rulla ihop och försök att göra det så tätt som möjligt.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0