Köttbullar
Ett gammalt beprövat recept som ger jättegoda köttbullar. Dessutom används havregryn istället för skorpmjöl och därför blir de lite nyttigare!
Recept för 4 personer
Ingredienser
600 g köttfärs
1 stor gul lök
3/4 dl havregryn
Drygt 1 dl vatten
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Låt havregryn svälla i vatten ca 10 minuter. Tillsätt potatismjöl. Lägg i köttfärsen och tillsätt ägg. Finhacka lök och blanda ner. Smaka av med salta och peppar. Rör om till en jämn smet. Rulla köttbullar i önskad storlek och stek
Tips: det går utmärkt att steka i ugn i 200° ca 20 minuter. Man kan då steka en en stund i stekpanna för att få fin färg.
Recept för 4 personer
Ingredienser
600 g köttfärs
1 stor gul lök
3/4 dl havregryn
Drygt 1 dl vatten
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Låt havregryn svälla i vatten ca 10 minuter. Tillsätt potatismjöl. Lägg i köttfärsen och tillsätt ägg. Finhacka lök och blanda ner. Smaka av med salta och peppar. Rör om till en jämn smet. Rulla köttbullar i önskad storlek och stek
Tips: det går utmärkt att steka i ugn i 200° ca 20 minuter. Man kan då steka en en stund i stekpanna för att få fin färg.
Kommentarer
Trackback