Ugnsomelett med svampstuvning

Matig och ugnsomelett med krämig och god svampstuvning. Recept från ICA.

Ingredienser
1 ½ msk vetemjöl
5 dl mjölk
4 ägg
salt 
nymalen svartpeppar 

Stuvning
1 l kantareller 
smör till stekning
1 tsk salt
1-2 krm peppar
3 dl mellangrädde
maizena (majsstärkelse)

Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Vispa mjölet med lite av mjölken till en slät redning. Blanda med resten av mjölken och koka upp under omrörning. Låt svalna. Vispa sönder äggen och tillsätt mjölk, salt och vitpeppar. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Ansa svampen och skär den ev i mindre bitar. Smörstek svampen tills den är genomstekt. Salta och svartpeppra. Späd med grädde och red med maizena till önskad konsistens.  Fördela stuvningen över omeletten. Garnera med persilja eller annat grönt.

Servera med sallad och grovt bröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0