Wienernougat

En härlig hemgjord wienernougat att bjuda gästerna på till nyår!

Wienernougat, cirka 60 stycken

Ingredienser

100 gram flagad mandel
250 gram nougat
125 gram mörk choklad

Gör så här
Klä en form, cirka 20x20 cm, med bakplåtspapper.
Rosta mandeln i en torr stekpanna och låt svalna. Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar och smält tillsammans med nougaten i vattenbad. När blandningen smält helt, rör om ordentligt och rör försiktigt ner den rostade mandeln.
Häll smeten i formen och låt stå i minst 3 timmar att stelna. Skär nougaten i avlånga bitar, cirka 1,5x3 cm. Förvara i kylskåp.

Tips
Gör egen nougat - det blir så mycket godare.

Egen nougat, 250 gram

Ingredienser
62,5 gram hasselnötter
62,5 gram florsocker
125 gram mjölkchoklad

Gör så här
Rosta nötterna i en torr stekpanna. Akta så att de inte bränns. Låt svalna. Gnugga nötterna i en handduk tills skalet llossnar.
Mal nötterna i en mandelkvarn eller mixa dem fint. Blanda ner florsocker. Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna något och blanda sedan med nötmixen.



Fler goda recept hittar ni hos Julegott

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0