Gratinerad hummer
Detta är helt klart favoritförrätten på nyårsafton!
Recept för 4 personer
Ingredienser
2 humrar
ca 75 g färska champinjoner
1 msk vetemjöl
1½ dl grädde
1 knippe dill, hackad
½ citron
salt
cayennepeppar
riven ost
1 msk smör
Gör så här
Dela humrarna och tag ut köttet och finfördela det. Spara skalen (de ska vara hela).
Skölj och skiva champinjonerna, fräs i smör i kastrull.
Strö över vetemjöl och tillsätt grädden, låt tjockna under omrörning.
Tag av kastrullen från värmen, rör ned dill och hummerkött.
Smaka av med salt, cayennepeppar och citronsaft.
Fyll hummerskalen med stuvningen, strö över riven ost och gratinera i 225° i 10-15 minuter.
Servera med rostade brödsnittar och champagne, skål!
Recept för 4 personer
Ingredienser
2 humrar
ca 75 g färska champinjoner
1 msk vetemjöl
1½ dl grädde
1 knippe dill, hackad
½ citron
salt
cayennepeppar
riven ost
1 msk smör
Gör så här
Dela humrarna och tag ut köttet och finfördela det. Spara skalen (de ska vara hela).
Skölj och skiva champinjonerna, fräs i smör i kastrull.
Strö över vetemjöl och tillsätt grädden, låt tjockna under omrörning.
Tag av kastrullen från värmen, rör ned dill och hummerkött.
Smaka av med salt, cayennepeppar och citronsaft.
Fyll hummerskalen med stuvningen, strö över riven ost och gratinera i 225° i 10-15 minuter.
Servera med rostade brödsnittar och champagne, skål!
Kommentarer
Trackback