Revbensspjäll

Spjäll med annorlunda julkryddning, receptet kommer från Lantlivs julnummer.

6 portioner

Kryddblandning
1 kanelstång
4 stjärnanis
1 tsk hel kardemumma
2 tsk gula senapsfrön
2 tsk korianderfrön
½ tsk nymalen svartpeppar
4-6 torkade chilifrukter
10 hela nejikor

2 kg tunna revbensspjäll
1 msk salt

Till pensling
1 msk riven ingefära
3 vitlöksklyftor
2 msk soja
2 msk honung
1 msk äppelcidervinäger
2 msk sesamolja

Rosta kryddblandningen i torr stekpanna tills det börjar dofta, var försiktig så att den inte bränns vid.
Stöt blandningen i mortel till ett fint pulver.

Skär spjällen i mindre bitar, gnugga in salt och kryddblandningen, torrmarinera i rumstemparatur ½ timme.
Sätt ugnen på 200°.
Riv ingefära och vitlök fint, blanda med soja, honung, äppelcidervinäger och sesamolja.
Lägg spjällen på grillgaller och lägg gallren på en foloeklädd ugnsform.
Pensla spjällen med marinad, grilla i ugn 15 minuter. Ta ut spjällen och pensla igen och stek ytterligare 15 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0