Havrerutor med linfrön

Grova frukostbröd med havregryn och linfrön. Smakar säkert bra med en skiva julskinka och senap. Receptet kommer från vår ICA-butik.

16 havrerutor

5 dl fiberrikade havregryn
2 dl grovt rågmjöl
1 dl rågkross
1 dl linfrön
2 tsk salt
7 dl vatten
2 msk olja
50 g jäst
ca 8 dl vetemjöl

Blanda havregryn. rågmjöl, rågkross, linfrön och salt i en degbunke.
Värm degvätskan till 37°, rör ner den och oljan i mjölblandningen.
Smula ner jästen och rör om tills jästen har lösts, tillsätt allt vetemjöl och arbeta degen smidig.
Strö lite mjöl på degen och låt den jäsa under duk ca 30 minuter.
Klä en plat med bakplåtspapper, knåda degen lätt i bunken och stjälp upp på plåten.
Strö på lite mjöl och tryck ut den jämnt över plåten, skåra till 16 rutor och nagga med gaffel.
Pensla med med vatten och strö på havregryn och tryck till lätt så att de fastnar.
Låt jäsa ytterligare 30 minuter.

Sätt ugnen på 225°.
Grädda 20-25 minuter mitt i ugnen.

Låt bröden kallna på galler under bakduk.
Bryt brödet i rutor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0