Citronmazarintårta

En fantastisk god tårta med smak av mandelmassa och citrion, serverad med vispad grädde blir den en delikat efterrätt. Recept från Allers.

Mördeg
2½ dl vetemjöl
2 msk socker
100 g smör
1 äggula

Mandelfyllning
200  madelmassa
100 g smör
2 ägg
2 msk vetemjöl
2 krm bakpulver

Citronfyllning
3 ägg
2 dl socker
½ dl vetemjöl
finrivet skal av 1 citron
3/4 dl färskpressad citronsaft

Garnering
florsocker

Gör så här
Hacka samman ingredienserna tll mördegen,
Klä en rund bakform med löstagbar botten (24 cm) med degen, ställ kallt i 30 minuter.
Sätt ugnen på 175°.

Mandelfyllning
Riv mandelmassan och tillsätt smör, rör till ljus och porös smet.
Tillsätt äggen ett i taget och rör till jämn smet. Vänd ner mjöl och bakpulver.
Bre mandelfyllningen över mördegsskalet och grädda i 25 minuter.

Citronfyllning
Vispa ägg och socker lätt, tillsätt resten av ingredienserna och rör till jämn smet.
Ta ut kakan ur ugnen och häll över citronfyllningen, grädda i ytterligare 15 minuter (tills fyllningen nätt och jämnt stannat)
Låt kakan kallna i formen.

Garnera med florsocker.
Servera med vispad grädde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0