Marängbakad frukt med glass
En festlig efterätt som kan passa till nyår!
Ingredienser
4 dl skuren frukt och bär
1-2 msk punsch
2 äggvitor
1 dl strösocker
4 msk mandelspån
½ liter gräddglass med vaniljsmak
Gör så här
Skala och skär frukt i små bitar, blanda med bär och och punsch. Ställ kallt.
Sätt ugnen på 200°.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i socker och blanda i mandel.
Fördela glassen i 4 värmetåliga dessertskålar (helst av glas, det blir festligare!). Fördela frukten över glassen.
Toppa med marängsmeten och ställ in i övre delen av ugnen. Låt stå 1-2 minuter tills marängen fått färg.
Servera genast.
Ingredienser
4 dl skuren frukt och bär
1-2 msk punsch
2 äggvitor
1 dl strösocker
4 msk mandelspån
½ liter gräddglass med vaniljsmak
Gör så här
Skala och skär frukt i små bitar, blanda med bär och och punsch. Ställ kallt.
Sätt ugnen på 200°.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i socker och blanda i mandel.
Fördela glassen i 4 värmetåliga dessertskålar (helst av glas, det blir festligare!). Fördela frukten över glassen.
Toppa med marängsmeten och ställ in i övre delen av ugnen. Låt stå 1-2 minuter tills marängen fått färg.
Servera genast.
Kommentarer
Postat av: Christina W
Det här låter sanslöst gott
Trackback