Marängbakad frukt med glass

En festlig efterätt som kan passa till nyår!

Ingredienser
4 dl skuren frukt och bär
1-2 msk punsch
2 äggvitor
1 dl strösocker
4 msk mandelspån
½ liter gräddglass med vaniljsmak

Gör så här
Skala och skär frukt i små bitar,  blanda med bär och och punsch. Ställ kallt.
Sätt ugnen på 200°.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa i socker och blanda i mandel.
Fördela glassen i 4 värmetåliga dessertskålar (helst av glas, det blir festligare!). Fördela frukten över glassen.
Toppa med marängsmeten och ställ in i övre delen av ugnen. Låt stå 1-2  minuter tills marängen fått färg.

Servera genast.

Kommentarer
Postat av: Christina W

Det här låter sanslöst gott

2008-12-13 @ 11:59:23
URL: http://metrobloggen.se/godmat

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0