Helstekt oxfilé med gorgonzola till nyår

En klassisk rätt som passar utmärkt vid festliga tillfällen.

Recept för 4 personer

Ingredienser
800 g oxfilé
smör till stekning
200 g haricots verts
2 msk finhackad schalottenlök
1½ msk crema di balsamico
ca 150 g gorgonzola
salt och nymalen svartpeppar

Sås
150 g gorgonzola
3 dl grädde
1 msk kycklingfond

Gör så här
Sätt ugnen på 150º. Putsa filén fri från hinnor. Bryn runt om i smör,  krydda med salt ich peppar. Lägg i ugnssäker form, stick in en stektermometer mitt i köttet. Stek i ugnen tills köttet uppnått en innertemperatur av 50-60º, ca 40 minuter.
Ta ut köttet och låt det vila i folie ca 10 minuter.
Öka ugnsvärmen till 175º. Koka upp grädde och kycklingfond. Hacka osten och rör ner den. Håll varmt utan att det kokar. Koka haricots verts i ett par minuter. Häll av vattnet och blanda med lök och balsamvinäger.
Skär köttet i portionsskivor, lägg på ugnssäkert fat. Lägg skivor av gorgonzola på köttbitarna. Sätt in köttet i ugnen och låt gorgonzolan smälta, 3-4 minuter.

Tag ut köttet och servera med haricots verts, sås och klyftpotatis.

Kommentarer
Postat av: worgolokglynC

ubrania dla dzieci

2012-09-04 @ 18:43:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0