Gravlax med fänkål och löjrom till nyår
Ett lite lättare alternativ till nyårsförätt.
Recept för 4 personer
Ingredienser
300 g gravlax i skivor
1 fänkål
1 dl salladsskott
100 g västerbottenost
2 msk olivolja
2 msk färskpressad citronsaft
100 g löjrom
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
Skär fänkålen i så tunna skivor som möjligt. Lägg skivorna i isvatten ca 5 minuter (ger extra krisp). Häll av vattnet och låt fänkålen rinna av.
Lägg upp lax, fänkål, salladsskott och ost på tallrikar. Blanda olivolja med citronsaft och smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över laxen och salladen. Toppa med löjrom.
Servera med rostade trekantssnittar.
Recept för 4 personer
Ingredienser
300 g gravlax i skivor
1 fänkål
1 dl salladsskott
100 g västerbottenost
2 msk olivolja
2 msk färskpressad citronsaft
100 g löjrom
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
Skär fänkålen i så tunna skivor som möjligt. Lägg skivorna i isvatten ca 5 minuter (ger extra krisp). Häll av vattnet och låt fänkålen rinna av.
Lägg upp lax, fänkål, salladsskott och ost på tallrikar. Blanda olivolja med citronsaft och smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över laxen och salladen. Toppa med löjrom.
Servera med rostade trekantssnittar.
Kommentarer
Postat av: Emma & Bettan
Ha en riktigt skön söndag ;)
Postat av: Alessandra
Vilken trevlig sida du har =)
Postat av: Britt
Tack, vill du också dela med dig av dina tips och/eller recept får du gärna lägga in dem som kommentarer // Britt
Trackback