Äppelkaka med nötter
En annorlunda äppelkaka som passar utmärkt som efterätt om den serveras med glass eller grädde. Recept från Expressen Söndag.
Ingredienser
6 stora äpplen
1½ dl smält smör
1½ dl socker
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
1½ dl hackade nötter eller mandlar.
Gör så här
Skala äpplena och skär i klyftor, lägg dem i smord ugnsäker form.
Blanda smör, socker, mjöl och bakpulver i en kastrull, värm upp utan att det kokar.
Tillsätt ägget och rör till en slät smet.
Häll smeten över äppelbitarna, strö över hackade nötter/mandlar.
Värm ugnen till 175°, grädda i 20-30 minuter.
Servera med glass eller vispad grädde.
Ingredienser
6 stora äpplen
1½ dl smält smör
1½ dl socker
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
1½ dl hackade nötter eller mandlar.
Gör så här
Skala äpplena och skär i klyftor, lägg dem i smord ugnsäker form.
Blanda smör, socker, mjöl och bakpulver i en kastrull, värm upp utan att det kokar.
Tillsätt ägget och rör till en slät smet.
Häll smeten över äppelbitarna, strö över hackade nötter/mandlar.
Värm ugnen till 175°, grädda i 20-30 minuter.
Servera med glass eller vispad grädde.
Kommentarer
Trackback