Äppelkaka med nötter

En annorlunda äppelkaka som passar utmärkt som efterätt om den serveras med glass eller grädde. Recept från Expressen Söndag.

Ingredienser
6 stora äpplen
1½ dl smält smör
1½ dl socker
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
1½ dl hackade nötter eller mandlar.

Gör så här
Skala äpplena och skär i klyftor, lägg dem i smord ugnsäker form.
Blanda smör, socker, mjöl och bakpulver i en kastrull, värm upp utan att det kokar.
Tillsätt ägget och rör till en slät smet.
Häll smeten över äppelbitarna, strö över hackade nötter/mandlar.
Värm ugnen till 175°, grädda i 20-30 minuter.

Servera med glass eller vispad grädde. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0