Gräddig laxsoppa

Härligt krämig laxsoppa med lågt GI. Recept kommer från GT Expressen Mat & Dryck och är komponerat av GI viktkoll


Recept för 4 personer

Ingredienser

600 g laxfilé
1 liter fiskbuljong
2 dl grädde
100 g champinjoner
1 röd paprika
1 gul paprika
6 schalottenlökar
1 finhackad purjolök
2 dl färska broccolibuketter
2 dl svarta linser
2 msk olivolja
1 1/2 tsk curry
1 1/2 tsk torkad oregano
salt och malen peppar
hackad persilja


Till servering
2 avokados
1 msk pressad citonsaft


Gör så här

Skiva champinjonerna. Hacka paprikan fint. Skala och skiva schalottenlöken. Finhacka purjolöken

Häll olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt kryddor, champinjoner, paprika, lök, purjolök och linser och låt fräsa i någon minut. Häll på buljong och grädde och låt koka i ca 15 minuter.
Skär laxen i mindre bitar och bryt broccolin i buketter. Lägg i soppan och låt sjuda i ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar och eventuellt mera curry. Strö på hackad persilja 
Dela avokadorna och ta bort kärnan. Skrapa ut fruktköttet och mosa det med en gaffel. Blanda det i citronsaften.

Servera soppan med avokadomos och fullkornsbröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0