Saffranspasta med skaldjur
En pastarätt som passar bra såhär i juletider när vi riktigt frossar i saffran.
Recept för 3-4 personer
Ingredienser
500 g räkor med skal
1 burk rökta musslor
½ dl olivolja
1 msk soja
2 msk mango chutney
1 påse saffran
pepparmix
cayennepeppar
50 g cashewnötter
fullkornspasta för 4 personer
Gör så här
Skala räkorna och låt musslorna rinna av. Blanda olja, soja, chutney och saffran. Smaka av med pepparmix och cayennepeppar. Lägg i skalduren och låt ligga i någon timme.
Koka pastan och låt rinna av, håll den varm.
Hetta snabbt upp skaldjuen i marinaden tillsammans med nötterna i en stor kastrull. Blanda försiktigt ner pastan.
Servera med bröd och sallad.
Recept för 3-4 personer
Ingredienser
500 g räkor med skal
1 burk rökta musslor
½ dl olivolja
1 msk soja
2 msk mango chutney
1 påse saffran
pepparmix
cayennepeppar
50 g cashewnötter
fullkornspasta för 4 personer
Gör så här
Skala räkorna och låt musslorna rinna av. Blanda olja, soja, chutney och saffran. Smaka av med pepparmix och cayennepeppar. Lägg i skalduren och låt ligga i någon timme.
Koka pastan och låt rinna av, håll den varm.
Hetta snabbt upp skaldjuen i marinaden tillsammans med nötterna i en stor kastrull. Blanda försiktigt ner pastan.
Servera med bröd och sallad.
Kommentarer
Trackback