Thailändsk kyckling med vitlök och peppar
I början av sommaren besökte vi Thailand och ön Koh Chang. Där alternerade vi mest mellan kyckling med cashewnötter och kyckling med vitlök och peppar. Den senare hade vi inte ätit förut men vi blev mycket förtjusta i den. Där serverades vitlöken torrostad, i detta recept steks den istället väl. Detta recept har modifierats lite efter orginalet som vi hittade på nätet efter intensivt sökande. Servera med en grönsakswok och ris.
Ingredienser, 4 portioner
Kycklingfilé, cirka 500 gram
1 vitlök
Nymalen svartpeppar
1-2 msk fisksås
vatten
1 msk råsocker
Gör så här
Skär kycklingen i strimlor, stek väl och lägg åt sidan. Om det blir torrt i stekpannan kan man tillsätta 1-2 msk vatten. Mosa med knivskaft eller hacka grovt en vitlök. Stek tills den fått en gyllene färg. Tillsätt kycklingen, fisksås, socker och ett par matskedar vatten. Låt koka ihop. Tillsätt mer vatten och eventuellt mer fisksås och socker om det behövs. Peppra kycklingblandningen väl innan servering.
Ingredienser, 4 portioner
Kycklingfilé, cirka 500 gram
1 vitlök
Nymalen svartpeppar
1-2 msk fisksås
vatten
1 msk råsocker
Gör så här
Skär kycklingen i strimlor, stek väl och lägg åt sidan. Om det blir torrt i stekpannan kan man tillsätta 1-2 msk vatten. Mosa med knivskaft eller hacka grovt en vitlök. Stek tills den fått en gyllene färg. Tillsätt kycklingen, fisksås, socker och ett par matskedar vatten. Låt koka ihop. Tillsätt mer vatten och eventuellt mer fisksås och socker om det behövs. Peppra kycklingblandningen väl innan servering.
Kommentarer
Trackback