Peppar- och ingefärsglacerade revbensspjäll

Härligt kryddiga revbensspjäll som först kokas i lättsaltat vatten med lagerblad. Utan jämförelse de bästa spjäll jag ätit. De kan förberedas dagen innan.

Recept för 4 personer

Ingredienser
2½ kg tjocka revbensspjäll
6 lagerblad
1½ msk rosépeppar (hela korn)
1½ msk grönpeppar (hela korn)
1½ msk svartpeppar (hela korn)
1½ msk kryddpeppar (hela korn)
3-4 cm färsk ingefära
2 dl honung

Gör så här
Lägg spjällen i en kastrull, täck med lättsaltat vatten.
Lägg i lagerblad och låt koka under lock, skumma väl.
Spjällen är klara när köttet nästan släpper från benen, ca 1½-2 timmar (de kan kokas dagen innan).
Låt spjällen svalna i lagen. Spara lagen.
Sätt ugnen på 225°.
Krossa pepparkornen grovt i en mortel, låt koka några minuter i 1 l vatten. Sila sedan bort vattnet och låt kornen rinna av på hushållspapper.
Skala och finstrimla ingefäran. Blanda med pepparkross och honung.
Lägg spjällen i en ugnssäker form med köttsidan uppåt, pensla på lagen från koket.
Stek i mitten av ugnen 15-20 minuter.
Klicka över glaseringen och stek tills spjällen har fått fin färg, ös några gånger under tiden. 

Skär upp i mindre bitar och salta lite på snittytorna.
Servera med potatis, brysselkål., sky eller brunsås och gelé. 







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0