Kyckling med soltorkade tomater

Här kommer recept på en av familjens absoluta favoriträtter. Vitlöksfräst kyckling och soltorkade tomater i krämig sås som serveras med pasta, kryddas med nymalen svartpeppar och dekoreras med flagor av parmesanost. I fredags garnerades rätten med babyspenat och balsamicokräm.

Ingredienser, 4 personer
600 gram kyckling
1 burk soltorkade tomater (gärna Ridderheims)
2 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
salt och nymalen svartpeppar

till servering
parmesanost
babyspenat
balsamicokräm

Gör så här
Strimla och stek kyckling i stekpanna. Lägg över en wokpanna. Fräs riven vitlök med strimlade soltorkade tomater och lägg över i wokpannan. Tillsätt crème fraiche, koka upp och låt koka på svag värme tills kyckling är klar. Späd eventuellt med lite vatten. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Servera med nykokt pasta och garnera med parmesanost, några spenatblad och balsamicokräm.

Tips, låt pepparkvarnen och flingsaltet stå på matbordet!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0