Oxfilé med choronsås

Helstekt oxfilé, ett förslag till nyårsmiddagen!

Recept för 4 personer

Ingredienser
ca 600 g fryst oxfilé i bit
salt och nymalen svartpeppar
smör till stekning

Choronsås
1 tsk grovmalen vitpeppar
1 tsk dragon
2-3 persiljekvistar
1 msk charlottenlök
2 msk ljus vinäger
2 msk vatten
2 dl créme fraiche
2.3 tsk tomatpuré
1-2 msk hackad persilja
salt

Gör så här
Låt köttet tina i rumstemperatur tills det mjuknat på ytan, putsa köttet.
Bryn köttet runtom i smör i stekpanna.
Salta och peppra och salta och efterstek i pannan under lock på svag värme 20-25 minuter.
Vänd filén någon gång.
Låt filen vial en stund innan den skärs upp i ca 1 cm tjocka skivor.

Sås
Koka peppar, dragon, persiljekvistar, lök, vinäger och vatten tills vätskan nästan kokat in.
Låt kallna. Ta bort persiljekvistarna och blanda det kokta med resten av ingredienserna till såsen. Smaka av med salt.

Servera oxfilén med såsen, klyftpotatis och haricot vert.

Tips 1: köttet och såsen kan göras i förväg och värmas på innan servering.
Tips 2: köttet blir saftigare om det steks innan det har tinat helt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0