Gravlax med fänkål och löjrom till nyår

Ett lite lättare alternativ till nyårsförätt.

Recept för 4 personer

Ingredienser
300 g gravlax i skivor
1 fänkål
1 dl salladsskott
100 g västerbottenost
2 msk olivolja
2 msk färskpressad citronsaft
100 g löjrom
salt och nymalen svartpeppar

Gör så här
Skär fänkålen i så tunna skivor som möjligt. Lägg skivorna i isvatten ca 5 minuter (ger extra krisp). Häll av vattnet och låt fänkålen rinna av.
Lägg upp lax, fänkål, salladsskott och ost på tallrikar. Blanda olivolja med citronsaft och smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över laxen och salladen. Toppa med löjrom.

Servera med rostade trekantssnittar.

Kommentarer
Postat av: Emma & Bettan

Ha en riktigt skön söndag ;)

2008-12-28 @ 10:18:50
URL: http://babesontour.blogg.se/
Postat av: Alessandra

Vilken trevlig sida du har =)

2008-12-28 @ 10:22:07
URL: http://alessandra.se
Postat av: Britt

Tack, vill du också dela med dig av dina tips och/eller recept får du gärna lägga in dem som kommentarer // Britt

2008-12-28 @ 13:09:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0