Tarte au chocolat

En underbar chokladtårta med tryffelglasyr som alltid är en hit.

Ingredienser

Chokladtårta
100 g blockchoklad
100 g smör
50 g mjöl
150 g strösocker
3 ägg

Glasyr
80 g blockchoklad
80 g grädde
10 g smör 
kakao

Gör så här

Kakan
Smält smör och choklad i en kastrull i vattenbad. Blanda mjöl, socker och ägg i en skål. Häll i chokladsmörblandningen
Arbeta samman i 10 minuter med träsked till jämn smet. Häll smeten i smörad form (22 cm i diameter) med löstagbara kanter. Grädda i 200° i ca 15 minuter. Ta tårtan ur formen och låt den svalna.

Glasyr
Smält smör och choklad till glasyren i en kastrull i vattenbad. Koka upp grädden, häll ner i chokladen. Rör kraftigt tills du får en jämn smet

Bred glasyren över tårtan med en bred kniv, låt stelna något och forma därefter till ett mönster. Pudra över kakao

Servera med vispad grädde. Ät och njut!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0