Matig fisksoppa

Härligt matig fisksoppa med lågt GI. Receptet hittades i Expressen Mat & Dryck och är hämtat från Paulúns GI mat

Recept för 4 personer

Ingredienser
4 potatisar
1 1/2 liter vatten
1 purjolök
2 hackade rödlökar
5 pressade vitlöksklyftor
2 msk fiskfond
1 msk olivolja
400 g benfri laxfilé, skuren i bitar
400 g benfri torskfilé
mineralsalt

Gör så här
Skala och skär potatisen i ganska stora bitar. Koka dem i en stor kastrull i cirka 10 minuter. 
Skölj och hacka purjolöken, skala och hacka rödlökarna. Lägg ner purjolöken, vitlöken, rödlöken, fonden och oljan och koka ytterligare 5 minuter, 
Ta kastrullen från plattan och lägg i fisken. Rör försiktigt en gång så att fisken fördelas i grytan. 
Smaka av med salt.

Kommentarer
Postat av: Junitjej

Tack för receptet!

2009-01-03 @ 10:05:32
URL: http://junitjejen.se
Postat av: Britt

Hoppas det smakar bra!

2009-01-05 @ 16:30:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0