Fiskgryta med sichuanpeppar

Matig fiskgryta med smak av vin och sichuanpeppar. Recept från Metro.

Recept for 4 personer

Ingredienser
500 g laxfilé
200 g torskfilé
125 g rensade räkor
400 g sötpotatis
1 röd paprika
1 rödlök
1 tsk krossad sichuanpeppar
1 klyfta vitlök
½ dl torrt vitt vin
1 msk grönsaksfond
1 dl vatten
1 dl crème fraiche
½ citron
smör till stekning

Gör så här
Skär fisken i stora tärningar. Skala och skär sötpotatisen i cm-stora bitar. Ansa paprika, skala lök och vitlök och strimla detta. Skala räkorna.
Hetta upp smör i en stekkastrull och fräs lök, paprika och potatis några minuter. Strö över sichuanpeppar. Tillsätt vin, vatten, fond och crème fraiche. Låt småkoka 5-10 minuter utan att potatisen blir för mjuk. Lägg i fiskbitarna och låt koka under lock ytterligare 5 minuter. Tillsätt pressad citron och smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna och servera.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0