Fetaostgratinerad kyckling

Lättlagad och god kycklingrätt. Kycklingen marineras först och gratineras därefter med fetaost. Serverad med sallad blir det en perfekt GI-rätt. Receptet kommer från Metro.

Recept för 4 personer

Ingredienser
4 kycklingfiléer
150 g fetaost
8 dl turkisk yoghurt

Marinad
3 vitlöksklyftor
1 msk soja
1 msk rapsolja
salt och nymalen svartpeppar

Gör så här
Skala och pressa vitlöken. Blanda med soja, matolja, salt och peppar. Lägg kyckling och marinad i en plastpåse. Marinera minst 2 timmar i kylskåp.
Sätt ugnen på 200 º. Ta ut filéerna ur plastpåsen och lägg i en ugnsform. Häll över marinaden. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter. Mosa fetaosten med yoghurten. Ta ut kycklingen och bred på ostblandningen. Sätt tillbaka in i ugnen i ca 20 minuter.

Servera med grönsallad och tomater.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0