Biff Provencale

Ibland längar man efter en riktigt saftig och rejäl biff. Här är ett recept på biff med ugnsbakad potatis och tomater. Receptet kommer från ICA.

Recept för 4 personer

Ingredienser
600 g utskuren biff
3 bakpotatisar
2 msk olivolja
salt och peppar
2 vitlöksklyftor
4 tomater
200 g cream cheese
färsk timjan

Gör så här
Sätt ugnen på 200º. Tvätta och skär potatisen i skivor, ca 1 cm. Lägg dem på en plåt, ringla över lite olja och krydda med salt och peppar. Sätt potatisen ugnen ca 20 minuter. Blanda resten av oljan med skalad och hackad vitlök. Skär tomaterna i halvor och lägg dem plåten tillsammans med potatisen. Pensla potatis och tomater med vitlöksoljan. Sätt in i ugnen i ytterligare 10 minuter.
Blanda cream cheese med hackad timjan, salt och peppar efter smak.
Stek köttet i smör i stekpanna ca 2-3 minuter på varje sida (köttet ska ha en innertemperatur av 58º).

Servera köttet med potatis, tomater, haricots verts och cream cheese.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0