Kolapaj

Kolapaj med glass och syrliga bär, en perfekt avslutning på året! Recept från Buffé.

Paj
125 g smör
1 dl havregryn
3 dl vetemjöl
2 msk vatten

Kolakräm
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör

Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Smält smör till pajen, blanda med havregryn, mjöl och vatten.
Tryck ut i pajform med löstagbar botten (24 cm). Låt vila i kylen i 30 minuter.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
Tag ut och låt svalna.

Kolakräm
Låt grädde, sirap och socker koka i en kastrull 10-15 minuter.
Testa krämen genom att droppa lite smet i ett glas kallt vatten, det ska var mjukt utan att flyta ut.
Rör ner vaniljsocker och smör, låt svalna.
Häll den avsvalnade smeten i pajskalet och låt kallna helt.

Garnera med bär före servering.
Servera med vaniljglass.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0