Kaksnittar med kola och choklad
Blandningen av kola och choklad gör dessa kakor till riktiga läckerbitar, recept från Aftonbladet mat & vin.
Ca 18 kakor
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
2½ msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 175°.
Rör smör, socker och sirap vitt och poröst.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat, sikta ner i smörblandningen.
Rör ihop till en smulig deg, tryck ihop degen med händerna i bunken.
Tag upp degen på mjölad bänk och dela i två delar.
Rulla ut varje del till en längd, lägga rullarna på en plåt med bakplåtspapper.
Platta ut längderna lite, inte för mycket eftersom de flyter ut i ugnen.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Låt längderna svalna lite på plåten innan de skärs i sneda snittar.
Ca 18 kakor
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
2½ msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 175°.
Rör smör, socker och sirap vitt och poröst.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat, sikta ner i smörblandningen.
Rör ihop till en smulig deg, tryck ihop degen med händerna i bunken.
Tag upp degen på mjölad bänk och dela i två delar.
Rulla ut varje del till en längd, lägga rullarna på en plåt med bakplåtspapper.
Platta ut längderna lite, inte för mycket eftersom de flyter ut i ugnen.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Låt längderna svalna lite på plåten innan de skärs i sneda snittar.
Kommentarer
Trackback