Enbärssill

Ännu en sillsort att prova på julbordet. Receptet kommer från Lantlivs julnummer.

1 msk enbär
3 dl gräddfil
1 pressad vitlöksklyfta
finrivet skal från 1/2 apelsin
finrivet skal och saft från 1/2  citron
1 tsk salt
2 krm nymalen vitpeppar
840 g inläggningssill

Gör så här:

Stöt enbären i mortel
Blanda gräddfil, enbär, vitlök, apelsinsskal, citronskal och saft, smaka av med salt och peppar.
Skär sillfiéerna på snedden i ca 2 cm tjocka skivor, vänd ner i såsen och låt det dra i minst ett par timmar.
Lägg upp i burk, om önskas kan man dekorera med dill och rivet apelsinskal.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0