Chokladkakor med havregryn
Goda och lättbakade kakor mer havregryn och grovhackad choklad. Recept från Arla.
Ca 40 kakor
200 g rumsvarmt smör
2 dl råsocker
1 dl ljus sirap
½ dl kakao
2 ägg
½ tsk salt
2 tsk vaniljsocker
4 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
150 g grovhackad mörk choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Rör smör, socker, sirap och kakao poröst.
Rör i ägg, salt, vaniljsocker och havregryn.
Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner i smeten.
Blanda ner chokladen.
Klicka ut smet på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.
Ca 40 kakor
200 g rumsvarmt smör
2 dl råsocker
1 dl ljus sirap
½ dl kakao
2 ägg
½ tsk salt
2 tsk vaniljsocker
4 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
150 g grovhackad mörk choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Rör smör, socker, sirap och kakao poröst.
Rör i ägg, salt, vaniljsocker och havregryn.
Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner i smeten.
Blanda ner chokladen.
Klicka ut smet på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.
Kommentarer
Trackback