Varm rostbiff med palsternackspuré
Ett oprövat recept på varm rostbiff med saltbakad rödlök och palsternackpuré från Scan. Låter som en riktig festmåltid!
Ingredienser
800 g rostbiff
1 l grönsaker
2 lagerblad
1 skivad morot
2 msk råsocker
1 msk grovmalen svartpeppar
150 g svarta vinbär
1½ msk maizenamjöl
Saltbakad rödlök
4-6 rödlökar
2 dl grovsalt
Palsternackspuré
400 g palsternacka
300 g potatis
2 dl mjölk
1 msk smör
Gör så här
Sätt ugnen på 200º. Bryn rostbiffen i smör i en gryta. Salta och peppra. Stick en köttermometer i stekens mitt. Tillsätt buljong, lagerblad, socker, svartpeppar och svarta vinbär (spara några till såsen). Låt sjuda tills termometerrn visar 65-70º, ca 45 minuter. Vänd steken några gånger under tillagningen. Lyft upp köttet och låt vila i folie ca 15 minuter.
Sås
Sila 5 dl av kokspadet till sås. Koka upp och låta koka 5-10 minuter. Red med maizena utrört i lite vatten. Tillsätt resten av vinbären.
Saltbakad rödlök
Putsa rötterna, skär av topparna och picka lökarna med gaffel. Lägg i ugnsäker form och strö över salt. Stek mjuka i ugnen i 25-30 minuter.
Palsternackspuré
Skala palsternackor och potatis. Skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa. Värm mjölk och smör i en kastrull, rör ner i moset. Vispa purén fluffig. Smaka av med salt och peppar.
Skär rostbiffen i skivor. Servera med lök, puré och sås.
Ingredienser
800 g rostbiff
1 l grönsaker
2 lagerblad
1 skivad morot
2 msk råsocker
1 msk grovmalen svartpeppar
150 g svarta vinbär
1½ msk maizenamjöl
Saltbakad rödlök
4-6 rödlökar
2 dl grovsalt
Palsternackspuré
400 g palsternacka
300 g potatis
2 dl mjölk
1 msk smör
Gör så här
Sätt ugnen på 200º. Bryn rostbiffen i smör i en gryta. Salta och peppra. Stick en köttermometer i stekens mitt. Tillsätt buljong, lagerblad, socker, svartpeppar och svarta vinbär (spara några till såsen). Låt sjuda tills termometerrn visar 65-70º, ca 45 minuter. Vänd steken några gånger under tillagningen. Lyft upp köttet och låt vila i folie ca 15 minuter.
Sås
Sila 5 dl av kokspadet till sås. Koka upp och låta koka 5-10 minuter. Red med maizena utrört i lite vatten. Tillsätt resten av vinbären.
Saltbakad rödlök
Putsa rötterna, skär av topparna och picka lökarna med gaffel. Lägg i ugnsäker form och strö över salt. Stek mjuka i ugnen i 25-30 minuter.
Palsternackspuré
Skala palsternackor och potatis. Skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa. Värm mjölk och smör i en kastrull, rör ner i moset. Vispa purén fluffig. Smaka av med salt och peppar.
Skär rostbiffen i skivor. Servera med lök, puré och sås.
Kommentarer
Trackback