Portergryta

Mustig gryta - perfekf höst- och vintermat.

Recept för 6 personer

Ingredienser
1½ kg grytbitar av nöt
1 flaska porter
½ dl outspädd svartvinbärssaft
1 dl soja
1 tsk timjan
6 enbär
6  svartpepparkorn
4 kryddpepparkorn
2 köttbuljongtärningar
2 hackade vitlöksklyftor
10 dl vatten

Redning
2 msk vetemjöl
1-1½ dl grädde

Gör så här
Blanda porter, svartvinbärssaft, soja, vatten, vitlök, timjan, enbär, peppar och buljongtärningar i en gryta, koka upp.
Lägg i köttet i omgångar, sänk värmen och låt sjuda ca 45 minuter. Blanda mjöl och grädde och rör ner i grytan. Låt koka ytterligare 5 minuter.

Servera med potatis, sockerärtor och lingonsytl.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0