Paj med soltorkade tomater och ruccola

En jättegod vegetarisk paj som passar utmärkt på en buffet med andra tillbehör. Den är förstås även god att äta som huvudrätt med sallad till

Pajdeg
100 g smör
2 dl mjöl
lite salt
2 msk vatten

Fyllning
150 g soltorkade tomater
150 g ruccolasallad
2-3 vitlöksklyftor
2 ägg
1 dl Kesella
2 dl matlagningsgrädde
1 dl riven ost
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här
Hacka ihop mjöl och smör och salt.
Tillsätt 2 msk vatten och arbeta ihop degen, tryck ut den i en pajform (ca 24 cm).
Ställ pajdegen kallt i 30 min.
Förgrädda pajskalet i 200° i ca 10 minuter.

Förbered under tiden fyllningen:

Hacka ruccolasallad och de soltorkade tomaterna grovt.
Skala och hacka vitlök, i smör i en stekpanna,  tillsätt sallad och tomater.
Lägg i blandningen i pajskalet, strö över ost.
Vispa ägg, grädde och kesella, salta och peppra, häll äggstanningen i pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.




Kommentarer
Postat av: Junitjej [Vinn en laptop-väska!]

Så gott det verkar!

2008-12-08 @ 21:19:52
URL: http://junitjejen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0