Lisas biscottis

Så här skriver Lisa om sina biscottis:

I helgen ska jag pröva ett nytt recept, nämligen ett på kardemummabiscottis som finnes i Lantlivs julnummer. Men jag är också sugen på att pröva att blanda i lite hackad choklad, så det får nog bli två varianter.

Ugn: 200°

Cirka 35 stycken

Ingredienser


100 gram smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3  ägg
480 gram eller 8 dl  vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk hela  kardemummakärnor, lätt stötta
50 gram sötmandel, skållas och hackas

Pensling
Uppvispat ägg

Gör så här
Rör ihop smör och socker. Det går bra att använda elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda väl. Blanda mjöl, bakpulver, salt, kardemumma och mandel och vänd ner i smeten. Rör till en smidig deg. Rulla ihop till en boll och dela i fyra delar. Forma varje del till en rulle och lägg på en bakpappersklädd plåt. Platta ut till rektanglar, cirka 2 cm tjocka.

Pensla deglängderna med ägg och grädda mitt i ugn i cirka 30 minuter. Sänk värmen till 125°. Tag ut plåten och låt biscottis svalna i 5 minuter innan de skärs i cirka 2 cm tjocka snittar. Låt torka på ugnsgaller i ugnen i 20 minuter.



För fler smaskiga recept, besök Lilla Café Eko

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0