Kycklinggryta
Kyckling med timjan, rött vin och grädde. En riktig höst- och vintergryta. Recept från Arla.
Ingredienser
600 g kycklingfilé
250 g små gula lökar
smör
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
1 msk vetemjöl
1 dl rödvin
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 hönsbuljontärning
1 tsk timjan
10 katrinplommon
½ dl valnötskärnor
färsk timjan
Gör så här
Dela kycklingen i stora bitar, bryn dem i smör i stekpanna.
Salta och peppra och lägg över dem i en gryta.
Skala löken, bryn dem och lägg i grytan.
Vispa ihop grädde, creme fraiche, mjöl, vin, buljontärning och timjan.
Häll i grytan och låt koka i 5 minuter under lock.
Dela plommon och nötter i halvor, lägg dem i grytan och koka ytterligare 5 minuter.
Strö över färsk timjan.
Servera med klyftpotatis.
Låter hur gott som helst
Låter hur gott som helst