Kronans kaka - recept från Lilla Café Eko

Ett mycket gammalt recept som man lätt glömmer bort. Har du aldrig ätit Kronans kaka? Baka den genast!

Ingredienser
150 g mandel
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
5 kokta, pressade potatisar
3 msk vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver

Gör så här
Skålla,skala och mal mandeln.
Rör matfett och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
Blanda ner mandeln och den pressade potatisen.
Rör ner vetemjölet blandat med bakpulvret.
Häll smeten i en smord och mjölad form, helst med löstagbar kant.
Grädda på nedersta falsen i 1½ timme i 160°.
Sikta florsocker över den nygräddade kakan.


Serveras gärna med citronsås.

Ingredienser
2 äggulor
3 dl mjölk eller kaffegrädde
1 msk potatismjöl
2 msk socker
saften av 1 citron
skal av ½  citron
1½ dl vispgrädde

Gör så här
Blanda alla ingredienser utom citron och vispgrädde i en kastrull.
Sjud såsen under vispning tills den tjocknar.
Låt såsen kallna, vispa någon gång då och då.
Tillsätt citronsaft och skal.
Vispa grädden hårt och vänd ned i såsen.

För fler smaskiga bakrecept besök Lilla Café Eko.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0