Kotletter med krämig savoykål
Recept för 4 personer
Ingredienser
4 fläskkotletter
smör till stekning
600 g fast potatis, tunt skivad
2 halverade krossade vitlöksklyftor
2 dl köttbuljong
1 skalat och tärnat äpple
2 tsk mejram
Savoykål
½ savoykålshuvud i bitar
2 dl créme fraiche
1 finhackad schalottenlök
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Bryn kotletterna i smör i stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem i ugnssäker form.
Fördela potatisskivorna över kotletterna, lägg en krossad vitlöksklyfta och en klick smör på varje kotlett.
Tillsätt buljong, äpple och mejram. Låt sjuda i ugnen i 25 minuter.
Koka savoykålen mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Värm kålen med crème fraiche och lök. Smaksätt med salt och peppar.
Servera kotletterna med savoykålen.
Ingredienser
4 fläskkotletter
smör till stekning
600 g fast potatis, tunt skivad
2 halverade krossade vitlöksklyftor
2 dl köttbuljong
1 skalat och tärnat äpple
2 tsk mejram
Savoykål
½ savoykålshuvud i bitar
2 dl créme fraiche
1 finhackad schalottenlök
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Bryn kotletterna i smör i stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem i ugnssäker form.
Fördela potatisskivorna över kotletterna, lägg en krossad vitlöksklyfta och en klick smör på varje kotlett.
Tillsätt buljong, äpple och mejram. Låt sjuda i ugnen i 25 minuter.
Koka savoykålen mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Värm kålen med crème fraiche och lök. Smaksätt med salt och peppar.
Servera kotletterna med savoykålen.
Kommentarer
Trackback