Jag fick en ask hemgjord choklad..

Jag fick en fantastisk ask med den mest underbara hemgjorda choklad av min dotter i julklapp. Hon hade spenderat en hel dag åt att skapa dessa små underverk som hon sedan la i en söt liten röd ask med vita prickar med texten  "Godsaker" på.

Här är några av recepten. Resten kommer inom kort att finnas på "Lilla Café Eko".

Chokladkola

cirka 10 stycken

Ingredienser:
80 gram glukos
100 gram mörk doppmassa (blockchoklad med vegetabiliskt fett)

Garnering:
choklad att doppa i

Gör så här:
Finhacka doppmassan. Värm glukosen till cirka 60° i kastrull. Tillsätt doppmassan och rör samman. Häll ut på bakplåtspapper, så att smeten blir cirka 1 cm tjock. Kyl smeten tills den stelnat.
Skär i fyrkanter eller tryck ut små hjärtformar och doppa i smält choklad.


Mandelpralin

cirka 12 stycken

Ingredienser:
50 gram sötmandel
50 gram florsocker
1-2 msk flytande honung

Garnering:
Mörk eller ljus choklad att doppa i

Gör så här:
Skålla mandeln och skala den. Finhacka eller kör i mandelkvarn. Tillsätt socker och houng, lite i taget. Knåda samman till en jämn massa och rulla kulor.
Låt torka över natten i rumstemperatur, detta för att de annars kommer att spricka. Doppa därefter kulorna i smält choklad.

Förvaring:
Rumstemperatur



Tack för en underbar julklapp Lisa!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0