Inlagd sill

Hemlagad sill ger extra glans till julbordet. Här är ett recept på inlagd sill som är en kombination av ett recept jag hittade på Afonbladet och på burken på Abbas inläggningssill.

Ingredienser
1 burk inläggningssill
1 rödlök skivor
1 morot i skivor

Lagen

1½ dl vatten

1 3/4 dl strösocker

½ dl ättiksprit, 12 procent

1½ tsk stötta kryddpepparkorn
½ tsk stötta vitpepparkorn
5 kryddnejlikor

1 lagerblad


Gör så här:

Skala och skiva moroten och rödlöken. Skölj sillen i kallt vatten och skiva den. Varva sill, lök och morötter i en glasburk.
Koka upp ingredienserna till lagen och låt svalna.
Slå lagen över sillen, se till att den täcker ordentligt. Marinera i kylen minst 1 dygn innan du serverar.
Sillen håller sig upp till 1 vecka i kylen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0