Gratinerad fiskfilé med bladspenat

Såhär några dagar inan jul kan det kanske passa med en fiskrätt, sedan blir det  ju julmat för hela slanten. Här är recept på en enkel fiskrätt som tillagas i ugnen.

Recept för 4 personer

Ingredienser
600 g vit fisk
salt och peppar
smör till formen
2 skivor formbröd
1 knippa dill, gropvklippt
1 vitlöksklyfta
2 dl riven västerbotten ost
50 g smält smör

Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Blanda bröd, dill och vitlök och finfördela i matberedare eller med mixer. Tillsätt osten och smöret. Fördela brödmassan över fisken.
Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Bladspenat
Stek färsk bladspenat hastigt i smör med lite rödlök. Krydda med salt, peppar och lite riven muskotnöt.

Servera fisken med spenaten och kokt potatis, dill och citronklyftor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0