Gräddstuvad grönkål

Stuvad grönkål är jättegott till julkskinkan eller revbensspjällen. Recept från Coop.

Ingredienser

1 kg grönkålsstånd eller 1 paket fryst hackad grönkål (á 400 g)
2-3 dl grönsaksbuljong (om man väljer färsk grönkål)
2 msk smör
1 dl grädde eller crème fraiche
1 tsk salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Repa bladen från stjälkarna på den färska grönkålen, skölj och låt dem koka dem i grönsaksbuljongen ca 15 minuter.
Ta upp kålen, låt den rinna av och hacka den grovt.
Eller tina den frysta kålen i fettet i en gryta.
Fräs kålen i smör under omrörning.

Tillsätt grädde eller crème fraiche och sjud kålen 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar.

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0