Fisk med saffran och paprika
Fisk med smak av saffran och sötma från russin.
Recept för 4 personer
Ingredienser
600 g fisk
2 röda paprikor
1 gul lök
3-4 msk russin
olivolja
2-3 vitlöksklyftor
1 pkt saffran
1 krm sambal oelek
½ tsk timjan
salt och nymalen vitpeppar
Gör så här
Strimla paprikor oxh lök, bryn tillsamman med russin i olja i stekpanna några minuter.
Tillsätt finhackad vitlök, saffran, timjan och sambal oelek, rör om och stek lite till.
Salta och peppra fisken, stek fisken på båda sidorna bredvid paprikablandningen i stekpannan.
Lägg papprikablandningen över fisken, sjud på svag värme 5-10 minuter tills fisken är klar.
Servera med ris eller bulgur.
Recept för 4 personer
Ingredienser
600 g fisk
2 röda paprikor
1 gul lök
3-4 msk russin
olivolja
2-3 vitlöksklyftor
1 pkt saffran
1 krm sambal oelek
½ tsk timjan
salt och nymalen vitpeppar
Gör så här
Strimla paprikor oxh lök, bryn tillsamman med russin i olja i stekpanna några minuter.
Tillsätt finhackad vitlök, saffran, timjan och sambal oelek, rör om och stek lite till.
Salta och peppra fisken, stek fisken på båda sidorna bredvid paprikablandningen i stekpannan.
Lägg papprikablandningen över fisken, sjud på svag värme 5-10 minuter tills fisken är klar.
Servera med ris eller bulgur.
Kommentarer
Trackback