Chokladkakor från Wien

Ett gammalt recept på kakor som sägs komma från Wien där de serverades som efterrättskakor tillsammans med inlagd frukt.

Ca 60 kakor

Ingredienser
60 g valnötskärnor
60 g mandel
125 g blockchoklad
120 g smör
drygt 1 3/4 dl strösocker (120 g)
1 dl vetemjöl (60 g)

Garnering
30 skållade, halverade mandlar

Gör så här
Mal nötter och mandlar. Bryt sönder chokladen och smält i mikro eller vattenbad.
Rör smör och socker vitt och poröst.  Tillsätt mjöl. Blanda ner chokladen lite i taget, därefter nötterna och mandeln.
Forma degen i 2 cm stora kulor som läggs på bakplåtspappersklädda plåtar. Det ska vara lite mellanrum mellan kakorna eftersom de flyter ut något. Garnera med en halv mandel i varje kaka.
Sätt in kakorna i 150º, vrid därefter ner till 125º. Grädda ca 30 minuter, öppna ugnsluckan lite på glänt efter 20 minuter för att kakorna inte ska bli för hårt gräddade.

Låt kakorna svalna på galler.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0