Cappuccino och konjaksbakelser
Ljuvlig efterrätt med kaffe- och konjakssmak.
Botten
1 dl sötmandel
½ dl valnötter
3/4 dl strösocker
3 äggvitor
Fyllning
3 äggulor
½ dl strösocker
1 msk snabbkaffepulver
1 msk konjak
3 dl vispgrädde
Garnering
flagad mörk choklad
Gör så här
Hacka mandel och valnötter mycket fint.
Vispa äggvitorna till hårt skum.Tillsätt socker och fortsätt vispa några minuter.
Vänd försiktig ner mandel och valnötter.
Bred ut smeten i en smord form med löstagbar botten. Grädda i 200° i ca 15 minuter. Låt svalna.
Vispa äggulor och socker vitt och poröst. Rör ner kaffepulvret löst i 2 msk hett vatten och konjak.
Vispa grädden och vänd ner i smeten. Bred ut fyllningen i formen och garnera med choklad som flagats med osthyvel.
Frys i minst 6 timmar.
Tag ut ur frysen och skär i bitar innan servering.
Botten
1 dl sötmandel
½ dl valnötter
3/4 dl strösocker
3 äggvitor
Fyllning
3 äggulor
½ dl strösocker
1 msk snabbkaffepulver
1 msk konjak
3 dl vispgrädde
Garnering
flagad mörk choklad
Gör så här
Hacka mandel och valnötter mycket fint.
Vispa äggvitorna till hårt skum.Tillsätt socker och fortsätt vispa några minuter.
Vänd försiktig ner mandel och valnötter.
Bred ut smeten i en smord form med löstagbar botten. Grädda i 200° i ca 15 minuter. Låt svalna.
Vispa äggulor och socker vitt och poröst. Rör ner kaffepulvret löst i 2 msk hett vatten och konjak.
Vispa grädden och vänd ner i smeten. Bred ut fyllningen i formen och garnera med choklad som flagats med osthyvel.
Frys i minst 6 timmar.
Tag ut ur frysen och skär i bitar innan servering.
Kommentarer
Trackback